December 7, 2018

Bruiloft – Vionna en Lewis

Posted in: Fotografie

 

21 juli was het zover. Ik mocht samen met Jessica Jongman fotografie de prachtige bruiloft van Vionna en Lewis vastleggen. En wauw wat was dit een bijzondere ervaring. Vionna en Lewis komen beide uit een Chinees gezin en hebben veel mooie en waardevolle dingen van de Chinese cultuur mee gekregen. Ik moet zeggen dat ik deze tradities ook echt een inspiratie vond. Heel bijzonder hoe zij op de belangrijkste dag van hun leven ook echt bewust tijd nemen samen met hun ouders en familieleden. Hoe ze dit deden? Ik ga jullie meenemen door het verloop van deze prachtige dag.

Natuurlijk beginnen we eerst met het aankleedmoment.

De eerste traditie is een wel erg leuk, de man moet namelijk de vrouw nog verdienen door middel van opdrachten. Zo moest de man een hartje kussen op een canvas, er werd met de mond zeewier vellen door gegeven door alle mannelijke getuigen en er werd een soort snoep hap spel gespeeld. Als klap op de vuurpijl moesten ze ook nog eens karaoke doen. Je kunt je voorstellen dat dit één groot feest en gekkenhuis is op de vroege morgen. Maar het zet wel gelijk een super leuke en gezellige sfeer neer voor de dag. Nadat Lewis en zijn vrienden goed hun best hadden gedaan, mocht Lewis met de onderhandeling beginnen. Dit doet de bruidegom met de bruidsmeisjes, hij moet een bedrag bepalen wat hij het waard vind om zijn aanstaande te mogen zien. Dit bedrag moet goedgekeurd worden door de bruidsmeisjes.

Nadat Lewis eindelijk naar zijn aanstaande vrouw Vionna mocht begon er een thee ceremonie. De Thee Ceremonie is een bijzondere gelegenheid en het moment voor het bruidspaar om hun ouders, grootouders, ooms en tantes te bedanken voor hun liefde al die jaren. Daarnaast spreekt de oude generatie woorden van zegen uit voor het bruidspaar en wordt er symbolisch een sieraad of geld (in een envelopje) gegeven. Tijdens deze ceremonie word er in kleine kopjes thee geschonken en worden deze aan de ouders, oma, tantes en alle dierbare van het bruidspaar gegeven. Eerst was dit bij Vionna thuis met haar ouders en familie, daarna zijn we naar de ouders van Lewis gegaan om ook daar een thee ceremonie te doen met zijn familie.

Na de thee ceremonie gingen we naar de kerk voor de inzegening. En als je denkt dat je alle bijzondere gebeurtenissen al hebt gehad, de Lambertuskerk in Raamsdonk is echt weer zo’n prachtige kerk waar je even stil van wordt. Zo mooi licht, mooi hoog plafond en enorme ramen. De kerkdienst was echt prachtig. Mooie nummers en momenten voor het bruidspaar.

Na de kerkdienst gingen we naar de prachtige shoot locatie Parc Broekhuizen in Leersum. We hebben op het balkon en voor het huis prachtige foto’s kunnen maken.

Na deze prachtige shoot zijn we door gegaan naar de feestlocatie bij kasteel Amerongen, buitenplaats Amerongen en wauw ook dit is weer een prachtige locatie. Aangezien we kort de tijd hadden ging Jessica nog met de bruidsmeisjes en bruidsjonkers foto’s maken zodat ik alvast de details van het diner en de feest locatie kon maken.

Na het eten hebben we nog een prachtige shoot gedaan tijdens het gouden uur. De locatie had zoveel te bieden. Het heeft mooie bomen, stukken natuur en padjes.

 

En toen kon het feest beginnen, Lewis zong een mooi lied voor Vionna (hoe romantisch) en daarna werd het feest geopend met de openingsdans. Natuurlijk heeft Vionna ook nog samen met haar vader gedanst. Dit leverde uiteraard onwijs mooie momenten op die we met liefde hebben vast gelegd. Geniet nog even van het laatste deel van deze prachtige bruiloft.

Ik wil Jessica onwijs bedanken voor de kans om deze bruiloft mee te mogen maken en vast te mogen leggen. Daarnaast wil ik ook Vionna en Lewis bedanken voor de gastvrijheid en alle liefde die jullie hebben gedeeld. Het is een dag waar ik nog vaak aan terug denk.

Trouwjurk: Enzoani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

My Story Design & Fotografie

info@mystorydesign.nl

0642054764
KVK: 70656843
BTW: NL002215591B44