January 24, 2020

Mijn jaar

Posted in: Fotografie

Het nieuwe jaar is alweer bijna een maand verder en graag wil ik een aantal dingen met jullie delen. Inmiddels bestaat My Story Design & Fotografie twee jaar en dat is toch wel een mijlpaal. Wat is er een hoop gebeurd het afgelopen jaren. Ik heb vele bruiloften mogen vastleggen, prachtige newbornshoots mogen doen en families blij mogen maken met een blijvende herinnering. Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik zelf ook gegroeid ben, niet alleen als bedrijf maar ook als persoon. Ik ben in gaan zien waar mijn kwaliteiten liggen, op welke dingen ik me graag wil richten het komende jaar en hoe sterk ik ben in moeilijke situaties.

Tweede jaar als ondernemer

Wauw het tweede jaar als ondernemer zit erop, ik kan jullie vertellen het is voorbij gevlogen. Als ik terug kijk naar wat ik allemaal heb mogen doen wordt ik er gewoon even stil van. Zoveel toffe bruiloften en plekken mogen bezoeken. Bij een bruiloft sta ik van begin tot het einde op de beste posities om alles vast te leggen, ik maakt de hele dag mee en mag samen met het bruidspaar een bijzondere dag mee beleven. Elke bruiloft weer geniet ik van het maken van mooie plaatjes, het vinden van de unieke beelden en het creëren van dat toffe beeld die een bruidspaar graag aan de muur wil hebben. De reacties op de foto’s na de bruiloft zijn zo leuk om binnen te krijgen. Op zo’n moment besef ik me maar al te goed dat ik zo’n mooi beroep heb en niets anders meer zou willen doen. Ik merk dat ik de combinatie van gezinnen, newborns, bruiloften en zakelijke fotografie fijn vind. Naast dit bedrijf heb ik ook Mascha Boot fotografie waar ik me op de zakelijke klanten richt. Je zou denken dat zijn veel verschillende takken. Dat klopt, daarom ga ik hier komend jaar verandering in brengen en meer focus zoeken op een paar dingen. Daarom heb ik besloten om maximaal 10 bruiloften aan te nemen dit jaar. Puur omdat ik kwaliteit wil leveren en aandacht wil geven aan mijn bruidsparen. (Er zijn nog 3 plekjes vrij).

Ik heb verschillende investeringen gedaan, van een nieuwe camera tot nieuwe computer en auto. Geld kun je maar één keer uitgeven, het maken van verstandige keuzes is soms lastig maar ik heb wel geleerd om meer en dichterbij mezelf te blijven. Uiteindelijk werkt het maken van de keuzes van uit mijn hart het beste. Want zoals mijn levensspreuk ook zegt:

“Whatever choise you make, make it with your heart”

Verloofd

Vorig jaar november ben ik verloofd met mijn lieve vriend. Dit jaar staat dus ook voor mij in het teken van het plannen van onze bruiloft. En wauw wat is dat een bijzondere tijd. Na veel bruiloften te hebben gefotografeerd is het nu best gek om mijn eigen bruiloft te plannen. Ik ben afspraken aan het maken voor een jurk passen/laten maken en de fotograaf? Wie kies je als je zelf fotograaf bent?

Eigenlijk was de keuze snel gemaakt en zelfs al gemaakt voordat we verloofd waren. Het belangrijkste bij het kiezen van een fotograaf is heb je een klik met deze persoon. Voel je je op je gemak bij hem of haar en wil jij jouw dag samen met deze persoon optrekken. Als fotograaf sta je heel de dag dichtbij het bruidspaar, kortom het is wel fijn als jij je als bruidspaar prettig voelt met deze persoon om je heen. Kortom NEE de keuze was niet moeilijk voor mij. Voor wie we hebben gekozen wordt later bekend gemaakt.

Nieuw jaar

Het nieuwe jaar is al een tijdje begonnen, maar toch wil ik vast even vooruitblikken op de plannen die ik heb. Mijn doel voor komend jaar is om meer te leren over marketing, het krijgen van meer klanten en welke fotografie ga ik blijven doen. Want er zijn zoveel leuke momenten om te fotograferen. De zoektocht blijft en ik ga van 2020 een mooi jaar maken die ook voor jullie inspirerend zal zijn. Ik geniet van deze ontwikkeling en weg en hoop dat jullie met mij mee kunnen genieten.

“We’re so busy watching out for what’s just ahead of us that we don’t take time to enjoy where we are.”
― Bill Watterson

Liefs, Mascha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

My Story Design & Fotografie

info@mystorydesign.nl

0642054764
KVK: 70656843
BTW: NL002215591B44